Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Banan 200g
– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Kotlet jarski 9 g (GLU,JAJ,SOJ)
- Sos pietruszkowy 8 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Mizeria z jogurtem 75 g (MLE)
- Cukinia duszona 75 g
- Kompot z owoców 250 ml