Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Ogórek konserwowy 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 200g

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Kotlet jarski 9 g (GLU,JAJ,SOJ)
  • Sos pietruszkowy 8 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Mizeria z jogurtem 75 g (MLE)
  • Cukinia duszona 75 g
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content