Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 30 g (SOJ)
- Ser topiony 30 g (MLE)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa barszcz z ziemniakami 300 ml (SEL SOJ)
- Omlet mięsny 100 g (JAJ GLU SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos 80 ml (GLU MLE)
- Kalafior gotowany 75 g
- Surówka szwedzka 75 g
- Kompot owocowy 250 ml