Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 30 g (SOJ)
  • Ser topiony 30 g (MLE)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g 

– Obiad

  • Zupa barszcz z ziemniakami 300 ml (SEL SOJ)
  • Omlet mięsny 100 g (JAJ GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos 80 ml (GLU MLE)
  • Kalafior gotowany 75 g 
  • Surówka szwedzka 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content