Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Wędlina 60 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Papryka 50 g, 
  • Sałata
  • Jabłko surowe 200 g

– Śniadanie

  • Zupa pomidorowa 300 ml (GLU,JAJ)
  • Udko z kurczaka duszone 200 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos 80 ml (GLU)
  • Marchewka got. 75 g
  • Surówka z białej kapusty 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content