Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Wędlina 60 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Papryka 50 g,
- Sałata
- Jabłko surowe 200 g
– Śniadanie
- Zupa pomidorowa 300 ml (GLU,JAJ)
- Udko z kurczaka duszone 200 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos 80 ml (GLU)
- Marchewka got. 75 g
- Surówka z białej kapusty 75 g
- Napój owocowy 250 ml