Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 30 g (SOJ)
- Salceson ozorowy 30 g (SOJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU SEL)
- Udko z kością z pieca 200 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
- Surówka z selera i marchwi 75 g(SEL)
- Fasolka szparagowa 75 g
- Kompot owocowy 250 ml