Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna owsianka 300ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
- Ser topiony 30 g (MLE)
- Papryka 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (GLU,SEL)
- Kotlet mielony got. 100g (GLU,JAJ,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos śmietanowy 80 ml ( GLU, MLE)
- Buraczki got 75 g
- Ogórek kiszony 75 g
- Napój owocowy 250 ml