Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna owsianka 300ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml  (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
  • Ser topiony 30 g (MLE)
  • Papryka 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Kotlet mielony got. 100g (GLU,JAJ,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos śmietanowy 80 ml ( GLU, MLE)
  • Buraczki got 75 g
  • Ogórek kiszony 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content