Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g
  • Szynka drobiowa 60 g
  • Ogórek konserwowy 50g
  • Salata
  • Mandarynka 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Udko z pieca luxowane 100g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Kalafior gotowsny 75g
  • Sałata z jogurtem 75g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści