Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g
- Szynka drobiowa 60 g
- Ogórek konserwowy 50g
- Salata
- Mandarynka 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa 300 ml (GLU,SEL)
- Udko z pieca luxowane 100g
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE)
- Kalafior gotowsny 75g
- Sałata z jogurtem 75g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml
