Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta z wędliny 70 g (SEL)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 

– Obiad

  • Zupa barszcz z makaronem 300 ml (GLU, JAJ, SEL)
  • Filet rybna panierowany 100ml
  • Sos szpinakowa 80 ml (GLU)
  • Warzywa gotowane 150 g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content