Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta z wędliny 70 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
– Obiad
- Zupa barszcz z makaronem 300 ml (GLU, JAJ, SEL)
- Filet rybna panierowany 100ml
- Sos szpinakowa 80 ml (GLU)
- Warzywa gotowane 150 g
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Napój owocowy 250 ml