Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Polędwica drobiowa 30g (SOJ)
  • Ser tpiony 30g (MLE)
  • Ogórek kiszony 50g
  • Salata
  • Jabłko 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU, SEL)
  • Udko z kością z pieca 200g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos beszamelowy 80ml (GLU)
  • Fasolka szparagowa 75g 
  • Surowka z selera I marchewi 75g (SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści