Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Polędwica drobiowa 30g (SOJ)
- Ser tpiony 30g (MLE)
- Ogórek kiszony 50g
- Salata
- Jabłko 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU, SEL)
- Udko z kością z pieca 200g
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos beszamelowy 80ml (GLU)
- Fasolka szparagowa 75g
- Surowka z selera I marchewi 75g (SEL)
- Kompot owocowy 250 ml
