Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Kiełbasa krakowska drobiowa 60g (SEL ,SOJ)
- Rzodkiewka 50g
- Salata
- Jabłko 50g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa krupnik 300ml (GLU,SEL, SOJ)
- Schab pieczony z pieca 100g
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pieczeniowy jasny 80ml (GLU)
- Kapusta czerwona gotowane 75g
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250ml
