Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Kiełbasa krakowska drobiowa 60g (SEL ,SOJ)
  • Rzodkiewka 50g 
  • Salata
  • Jabłko 50g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa krupnik 300ml (GLU,SEL, SOJ)
  • Schab pieczony z pieca 100g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos pieczeniowy jasny 80ml (GLU)
  • Kapusta czerwona gotowane 75g 
  • Warzywa gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści