Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Salceson ozorowy 60 g (SEL,SOJ)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU,SEL)
- Udko luzowane z pieca 100 g (SEL)
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Modra kapusta 75 g
- Brokuł gotowany 75g g
- Kompot z owoców 250 ml