Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Salceson ozorowy 60 g (SEL,SOJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU,SEL)
  • Udko luzowane z pieca 100 g (SEL)
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Modra kapusta 75 g
  • Brokuł gotowany 75g g
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content