Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU, SEL)
- Pulpet mięsny 100 g(JAJ,GLU,SOJ)
- Ziemniaki 200g
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
- Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml