Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU, SEL)
  • Pulpet mięsny 100 g(JAJ,GLU,SOJ)
  • Ziemniaki 200g
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content