Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 
  • Nektarynka 150 g 

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300ml (SEL,SOJ)
  • Filet rybny z pieca 100 g (RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 100 g
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content