Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Nektarynka 150 g
– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300ml (SEL,SOJ)
- Filet rybny z pieca 100 g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 100 g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml