Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ SEL)
  • Ogórek konserwowy 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

Dieta łatwostrawna 

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL, SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Gulasz drobiowy z warzywami 200 g (GLU SEL SOJ)
  • Sałata z jogurtem 75 ( MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content