Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ SEL)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
Dieta łatwostrawna
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL, SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Gulasz drobiowy z warzywami 200 g (GLU SEL SOJ)
- Sałata z jogurtem 75 ( MLE)
- Kompot owocowy 250 ml