Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo pszenne 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU MLE,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Udko z kurczaka z pieca 100 g (SEL)
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Surówka z selera i jabłka 75 g (SEL)
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml