Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo pszenne 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU MLE,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Udko z kurczaka z pieca 100 g (SEL)
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z selera i jabłka 75 g (SEL)
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content