Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr.łatwo przyswajalnych węglowodanów.
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250 ml(GLU,MLE)
- Pieczywo żytnie 70 g (GLU)
- Pieczywo pszenno -żytnie 50 g (GLU)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Grejpfrut 150 g
– II Śniadanie
- Koktajl mleczny – owocowy 200 ml (MLE)
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (GLU,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Fasolka po bretońsku 200 g (GLU)
- Napój owocowy 250 g