Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr.łatwo przyswajalnych węglowodanów.

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa b/c 250 ml(GLU,MLE)
  • Pieczywo żytnie 70 g (GLU)
  • Pieczywo pszenno -żytnie 50 g (GLU)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata
  • Grejpfrut 150 g

II Śniadanie

  • Koktajl mleczny – owocowy 200 ml (MLE)

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Fasolka po bretońsku 200 g (GLU)
  • Napój owocowy 250 g
Skip to content