Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna z koperkiem 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa ogórkowa 300 ml (SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (JAJ RYB GLU)
- Sos jogurtowo – ziołowy 80 ml (GLU MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z kapusty kiszonej 75 g
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml