Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka z koperkiem  60 g (SOJ)
  • Ogórek zielony 50g 
  • Sałata 
  • Gruszka 150g 

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Jajko gotowane 100 g (JAJ)
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Sałata z jogurtem. 75 g (MLE)
  • Marchew gotowana 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content