Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna – musli 300 ml (MLE,GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (MLE,GLU)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Sałata
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad

  • Zupa grysikową 300 ml (GLU,SEL)
  • Makaron 200 g (GLU,JAJ)
  • Sos bolognese 150 ml (GLU)
  • Fasolka szparagowa 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content