Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Masło 20g ( GLU)
- Pasta jajeczna z koperkiem 70 g (JAJ)
- Papryka czerwona 50g
- Salata
- Gruszka 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa Kapuśniak z ziemniakami 300ml (GLU,SEL)
- Filet rybny panierowany 100ml (GLU, JAJ, RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos grecki 150 ml (SEL,)
- Brokuł gotowana 75g
- Kompot owocowy 250 ml
