Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Masło 20g  ( GLU)
  • Pasta jajeczna z koperkiem 70 g (JAJ)
  • Papryka czerwona 50g
  • Salata
  • Gruszka 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa Kapuśniak z ziemniakami 300ml (GLU,SEL)
  • Filet rybny panierowany 100ml (GLU, JAJ, RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos grecki 150 ml (SEL,)
  • Brokuł gotowana 75g
  • Kompot owocowy 250 ml  
Przejdź do treści