Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna owsianka 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 35g (SEL)
  • Serek topiony 25 g (MLE)
  • Pomidor, ogórek kiszony 50 g
  • Sałata
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (GLU,SEL, MLE)
  • Kotlet schabowy panierowany 100 ml (GLU,JAJ, GOR)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z kapusty białej 75 g
  • Buraczki gotowane 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content