Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna owsianka 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 35g (SEL)
- Serek topiony 25 g (MLE)
- Pomidor, ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 200 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (GLU,SEL, MLE)
- Kotlet schabowy panierowany 100 ml (GLU,JAJ, GOR)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Buraczki gotowane 75 g
- Napój owocowy 250 ml