Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Salceson oporowy 30g (SOJ,SEL)
  • Kielbasa szynkowa drobiowa 30g (SEL, SOJ)
  • Pomidor 50g 
  • Salata
  • Jabłko surowe 150g 

– Obiad

  • Zupa fasolowa 300ml (SEL, SOJ)
  • Jajko gotowane 2szt (JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos szpinakowy 80ml (GLU)
  • Surówka bułgarska 75g
  • Marchew gotowana 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści