Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Salceson oporowy 30g (SOJ,SEL)
- Kielbasa szynkowa drobiowa 30g (SEL, SOJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Jabłko surowe 150g

– Obiad
- Zupa fasolowa 300ml (SEL, SOJ)
- Jajko gotowane 2szt (JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos szpinakowy 80ml (GLU)
- Surówka bułgarska 75g
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250ml
