Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Polędwica drobiowa 60g (SEL,SOJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Banan 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa jarzynowa z grysikiem 300ml (GLU SEL)
- Łazanki z mięsem i kapusta kiszoną 200/100/75g
- Marchew gotowana 75g
- Kompot z owoców 250ml
