Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Truskawki 150 g
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SOJ,SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (GLU,RYB,JAJ)
- Sos grecki 150 ml (SEL)
- Ziemniaki 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot z owoców 250 ml