Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa – wieprzowa 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g

Dieta łatwostrawna z ogr. tłuszczu
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
- Ryba gotowana 100 g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Marchew gotowana 150 g
- Kompot owocowy 250 ml
