Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis




Dieta łatwostrawna

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa – wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g



Dieta łatwostrawna z ogr. tłuszczu

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
  • Ryba gotowana 100 g (RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU)
  • Marchew gotowana 150 g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content