Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (1,7)
  • Kawa zbożowa 250 ml (1,7)
  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Wędlina drobiowa 60g (9)
  • Masło 20g (7)
  • Pomidor 30g
  • Papryka 50g
  • Jabłko 150 g

– Obiad

  • Zupa grysikową 350 ml (1)
  • Ziemniaki 200 g
  • Kotlet mielony 90 g (1)
  • Surówka z kapusty białej 75g
  • Surówka z selera i marchewki 74g
  • Sos 80 ml (1)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content