Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna z zieloną pietruszką 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g
Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (GLU SEL SOJ)
- Filety rybne gotowany 100 g (RY,B)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos chrzanowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka Colesław 75 g
- Marchew gotowana 75 g
- Kompot owocowy 250 ml