Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna z zieloną pietruszką 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 150 g

Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (GLU SEL SOJ)
  • Filety rybne gotowany 100 g (RY,B)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU MLE)
  • Surówka Colesław 75 g 
  • Marchew gotowana 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content