Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Chleb pszenno-żytni 70 g(GLU)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa dyniowa z grzankami 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Jajka gotowane 100 g (JAJ)
  • Sos koperkowy 8 ml (GLU)
  • Kalafior 75 g
  • Surówka bułgarska 75g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content