Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Chleb pszenno-żytni 70 g(GLU)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa dyniowa z grzankami 300 ml (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Jajka gotowane 100 g (JAJ)
- Sos koperkowy 8 ml (GLU)
- Kalafior 75 g
- Surówka bułgarska 75g
- Napój owocowy 250 ml