Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (MLE, GLU)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
– II Śniadanie
- Jabłko surowe 200 g
Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa grysikową 300 ml (GLU, SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Kotlet panierowany 100 g (GLU,JAJ,)
- Surówka z marchwi 75 g
- Warzywa got.75 g
- Napój owocowy 250 ml