Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (MLE, GLU)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata

II Śniadanie

  • Jabłko surowe 200 g

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa grysikową 300 ml (GLU, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Kotlet panierowany 100 g (GLU,JAJ,)
  • Surówka z marchwi 75 g
  • Warzywa got.75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content