Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml ( GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 g (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g(GLU)
  • Pasta rybno-warzywna 70 g (RYB)
  • Masło 20 g
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Jabłko 150 g

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa fasolowa 300 ml (SEL)
  • Ryż 200 g
  • Mus jabłkowy 100 g
  • Sos jogurtowy 100 ml (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml
Przejdź do treści