Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka z indyka 30 g (SOJ)
  • Dżem 30 g (MLE)
  • Sałata 
  • Jabłko 150 g 

– Obiad

  • Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml(SEL)
  • Pieczeń rzymska 100 g (GLU,JAJ,SEL)
  • Kasza jeczmienna 200 g (GLU)
  • Sos pieczarkowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z białej kapusty 75g (MLE)
  • Buraczki gotowane 75 g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content