Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka z indyka 30 g (SOJ)
- Dżem 30 g (MLE)
- Sałata
- Jabłko 150 g
– Obiad
- Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml(SEL)
- Pieczeń rzymska 100 g (GLU,JAJ,SEL)
- Kasza jeczmienna 200 g (GLU)
- Sos pieczarkowy 80 ml (GLU)
- Surówka z białej kapusty 75g (MLE)
- Buraczki gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml