Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
- Salceson ozorowy 30 g(SOJ)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU SEL)
- Filet z kurczaka 100 g
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Surówka z kapusty 75 g
- Buraczki got 75 g
- Napój owocowy 250 ml