Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU) 
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
  • Salceson ozorowy 30 g(SOJ)
  • Ogórek świeży 50 g
  • Sałata
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU SEL)
  • Filet z kurczaka 100 g
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty 75 g
  • Buraczki got 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content