Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser ziołowy 70 g (MLE)
- Miód 30 g
- Sałata
- Banan 200 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Jajko gotowane na parze 100 g (JAJ)
- Surówka z marchwi i selera 75g (SEL)
- Fasolka szparagowa 75 g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Napój owocowy 250 ml