Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser ziołowy 70 g (MLE)
  • Miód 30 g
  • Sałata
  • Banan 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Jajko gotowane na parze 100 g (JAJ)
  • Surówka z marchwi i selera 75g (SEL)
  • Fasolka szparagowa 75 g
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content