Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250ml b/c
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Pieczywo graham 50g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30g (SEL,SOJ)
  • Serek śmietankowy 30g (MLE)
  • Ogórek zielony 50g 
  • Pomidor 150g
  • Salata

– II Śniadanie

  • Jogurt naturalny 150g (MLE)

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU,SEL)
  • Schab z pieca pieczony 100ml (SEL)
  • Kluski na parze 3szt (MLE, GLU, JAJ)
  • Sos pieczeniowy 80ml (GLU)
  • Kapusta biała gotowana 75g
  • Buraczki gotowane 75g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści