Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250ml b/c
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Pieczywo graham 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30g (SEL,SOJ)
- Serek śmietankowy 30g (MLE)
- Ogórek zielony 50g
- Pomidor 150g
- Salata
– II Śniadanie
- Jogurt naturalny 150g (MLE)

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU,SEL)
- Schab z pieca pieczony 100ml (SEL)
- Kluski na parze 3szt (MLE, GLU, JAJ)
- Sos pieczeniowy 80ml (GLU)
- Kapusta biała gotowana 75g
- Buraczki gotowane 75g
- Kompot owocowy 250 ml
