Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z kasza jeczmienna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka gotowana wieprzowa 60g (SEL)
- Papryka konserwowa 50g
- Salata
- Jablko 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU SEL)
- Udko z kością z pieca 200g
- Sos pietruszkowy 80ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Salatka z sosem vinegret 75g
- Buraczki gotowane 75g
- Kompot owocowy 250ml
