Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z kasza jeczmienna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka gotowana wieprzowa 60g (SEL)
  • Papryka konserwowa 50g 
  • Salata
  • Jablko 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU SEL)
  • Udko z kością z pieca 200g 
  • Sos pietruszkowy 80ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Salatka z sosem vinegret 75g 
  • Buraczki gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści