Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g 

– Obiad

  • Zupa z botwinka i fasolą i ziemniakami 
  • 300 ml (SEL SOJ)
  • Twarożek z koperkiem 100 g (MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Masło 20 g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content