Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka z indyka 60g (SEL)
- Rzodkiewka 50g
- Sałata
- Banan 150g
– Obiad
- Zupa Jarzynowa 300ml (SEL)
- Udko z kością z pieca 200g (SEL)
- Sos cytrynowy 80ml (GLU, MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Surówka z białej kapusty 75g
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot z owoców 250ml