Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka z indyka 60g (SEL)
  • Rzodkiewka 50g
  • Sałata
  • Banan 150g

– Obiad 

  • Zupa Jarzynowa 300ml (SEL)
  • Udko z kością z pieca 200g (SEL)
  • Sos cytrynowy 80ml (GLU, MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Surówka z białej kapusty 75g
  • Warzywa gotowane 75g
  • Kompot z owoców 250ml
Skip to content