Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Papryka świeża 50 g 
  • Sałata 
  • Śliwki 150 g

Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Obiad

  • Zupa Krupnik 300 ml (SEL SOJ)
  • Schab gotowany 100 g (SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Cukinia duszona 75 g 
  • Surówka z kapusty czerwonej 75 g
  • Sos potrawkowy 80ml (GLU MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml  
Przejdź do treści