Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Papryka świeża 50 g
- Sałata
- Śliwki 150 g

Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Obiad
- Zupa Krupnik 300 ml (SEL SOJ)
- Schab gotowany 100 g (SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Cukinia duszona 75 g
- Surówka z kapusty czerwonej 75 g
- Sos potrawkowy 80ml (GLU MLE)
- Kompot owocowy 250 ml
