Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasztet drobiowy 60g (SEL)
- Ogórek kiszony 50 g
- Pomidor 30 g
- Sałata
- Jabłko 200 g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
- Leczo warzywne z kurczakiem 250 g (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Napój owocowy 250 ml