Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasztet drobiowy 60g (SEL)
  • Ogórek kiszony 50 g
  • Pomidor 30 g
  • Sałata
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
  • Leczo warzywne z kurczakiem 250 g (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content