Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GL,MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Wędlina 60 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2024/01/xsniadanie_09_01_24-965x1024.jpg.pagespeed.ic.-rCcj2hYhU.jpg)
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
- Gulasz wieprzowy z szynki 150 ml (GOR)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Buraczki 150 g
- Napój owocowy 250 ml
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2024/01/xobiad_09_01_24-1024x928.jpg.pagespeed.ic.TkOxz5QhEu.jpg)