Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GL,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Wędlina 60 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ogórek konserwowy 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
  • Gulasz wieprzowy z szynki 150 ml (GOR)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Buraczki 150 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content