Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 (MLE,GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (MLE,GLU)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SEL)
  • Salatka ryżowa z warzywami 120 g (GLU, MLE SEL)
  • Liść sałaty 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU, SEL)
  • Udko z kurczaka z kością 200 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Surówka z selera I marchewi 75 g (SEL,MLE)
  • Warzywa gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content