Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 (MLE,GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (MLE,GLU)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SEL)
- Salatka ryżowa z warzywami 120 g (GLU, MLE SEL)
- Liść sałaty
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU, SEL)
- Udko z kurczaka z kością 200 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE)
- Surówka z selera I marchewi 75 g (SEL,MLE)
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250 ml