Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Twarożek 70 g (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Masło 20 g (MLE)
  • Salata
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa fasolowa 300 ml (SEL SOJ)
  • Filety rybny panierowany 100 g (RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z selera i jabłka 150 g (SEL)
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content