Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Twarożek 70 g (MLE)
- Dżem 30 g
- Masło 20 g (MLE)
- Salata
- Jabłko 200 g
– Obiad
- Zupa fasolowa 300 ml (SEL SOJ)
- Filety rybny panierowany 100 g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z selera i jabłka 150 g (SEL)
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
- Napój owocowy 250 ml