Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku  250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Kiełbasa Śląska na gorąco 80 ml (SEL,SOJ)
  • Keczup 10g (SEL)
  • Papryka czerwona konserwowa 50g
  • Salata
  • Gruszka 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa brokulowa 300ml (SEL, SOJ)
  • Makaron świderki 200g (JAJ, GLU)
  • Chil con carne 150ml (SEL, GLU)
  • Salara z jogurtem 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści