Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Kiełbasa Śląska na gorąco 80 ml (SEL,SOJ)
- Keczup 10g (SEL)
- Papryka czerwona konserwowa 50g
- Salata
- Gruszka 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa brokulowa 300ml (SEL, SOJ)
- Makaron świderki 200g (JAJ, GLU)
- Chil con carne 150ml (SEL, GLU)
- Salara z jogurtem 75g
- Kompot owocowy 250ml
