Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kiełbasa śląska 80 g (SEL)
  • Pomidor 50 g 
  • Ketchup 10 g (GOR)
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa 300 ml (GLU SEL)
  • Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
  • Wątróbka z cebulką 100 g (SEL)
  • Sos pieczarkowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty kiszonej 75 g 
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content