Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, JAJ, MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna z koperkiem 70g (JAJ)
  • Pomidor 50g
  • Sałata
  • Arbuz 250g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300ml (SEL)
  • Filet rybny panierowany z pieca 100g (RYB,JAJ,GLU)
  • Sos grecki  150ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sałata z jogurtem 75g
  • Kompot z owoców 250ml
Skip to content