Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, JAJ, MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna z koperkiem 70g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Sałata
- Arbuz 250g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300ml (SEL)
- Filet rybny panierowany z pieca 100g (RYB,JAJ,GLU)
- Sos grecki 150ml (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sałata z jogurtem 75g
- Kompot z owoców 250ml