Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Polędwica drobiowa 60g (SOJ, SEL)
  • Ogórek konserwowy 50g
  • Liść sałaty Arbuz 150g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami 300ml (SEL,SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Twarożek ziołowy 100g (MLE)
  • Masło 20g (MLE) Kompot z owoców 250g
Skip to content