Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie 

  • Kakao na mleku b/c 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 150 g
  • Jogurt naturalny 150 g (MLE)

Dieta podstawowa 

– Obiad

  • Zupa pieczarkowa 200 ml (GLU MLE)
  • Makaron 200g (GLU)
  • Kurczaka w sosie w sosie śmietanowo-brokulowym 100/80/75g (SOJ,GLU,MLE)
  • Marchew gotowana 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content