Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kakao na mleku b/c 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
- Jogurt naturalny 150 g (MLE)
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pieczarkowa 200 ml (GLU MLE)
- Makaron 200g (GLU)
- Kurczaka w sosie w sosie śmietanowo-brokulowym 100/80/75g (SOJ,GLU,MLE)
- Marchew gotowana 75 g
- Kompot owocowy 250 ml