Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna – zacierka 300 ml (1,7)
  • Kawa zbożowa 250 ml (1,7)
  • Pieczywo mieszane 120 g(1)
  • Masło 20 g (7)
  • Polędwica z kurczaka 60 g ( 9)
  • Papryka 50g
  • Pomidor 30g
  • Mandarynka 100 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (9)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Pieczeń wieprzowa 100 g (10)
  • Buraczki got. 150 g
  • Sos pieczeniowy 80 ml (1)
  • Napój pomarańczowy 250 ml
Skip to content