Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa z koperkiem 60 g
- (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g
– Obiad
- Zupa krupnik z mięsem 300ml (GLU,SEL,SOJ)
- Kluski łyżka kładzione z szynka 300 g (GLU,JAJ,SOJ)
- Surówka z kapusty po żydowsku 75g
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml