Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna 

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa z koperkiem 60 g 
  •  (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 150 g

– Obiad

  • Zupa krupnik z mięsem 300ml (GLU,SEL,SOJ)
  • Kluski łyżka kładzione z szynka 300 g (GLU,JAJ,SOJ)
  • Surówka z kapusty po żydowsku 75g
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content