Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Polędwica drobiowa 60 g (SOJ,SEL)
  • Papryka czerwona 50 g
  • Sałata
  • Jabłko świeże 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300ml  (SEL)
  • Naleśniki z dżemem 2szt (GLU, MLE, JAJ)
  • Naleśniki z serem 2szt (GLU, MLE, JAJ)
  • Jogurt naturalny 80 ml (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści