Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Kaszka manna na mleku 0.3l ( glu mle)
- Pieczywo mieszane 120g ( glu)
- Masło 20g ( mle)
- Szynka Got wiep. 60g ( seler)
- Pomidor 50g
- Liść sałaty
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l ( glu mle)
- Gruszka 150g

– Obiad
- Zupa grochówka z kiełbasą 0.3l ( seler)
- Kotlet jajeczny z warzywami 90g ( glu jaja seler)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos chrzanowy 80ml (glu smiet)
- Sur z czerwonej kapusty75g (glu)
- Brokuł gotowany z tartą bułka 75g ( glu)
- Kompot z owoców mieszanych 0.25l
