Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Kaszka manna na mleku 0.3l ( glu mle)
  • Pieczywo mieszane 120g ( glu)
  • Masło 20g ( mle)
  • Szynka Got wiep. 60g ( seler)
  • Pomidor 50g
  • Liść sałaty
  • Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l ( glu mle)
  • Gruszka 150g

– Obiad

  • Zupa grochówka z kiełbasą 0.3l ( seler)
  • Kotlet jajeczny z warzywami 90g ( glu jaja seler)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos chrzanowy 80ml (glu smiet)
  • Sur z czerwonej kapusty75g (glu)
  • Brokuł gotowany z tartą bułka 75g ( glu)
  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l
Przejdź do treści